ATASI SAKIT TEKAK TANPA UBAT ANTIBIOTIK

Salam sayang buat semua pembaca blog Fuzza yg dikasihi.

Apa khabar anda semua? Dikala musim panas ini ramai yang diuji sedikit dari segi kesihatan termasuklah saya. Semalam terasa seperti ada bebola besar di anak tekak Fuzza ni. Rasa perit yang teramat sehinggakan nak makan pun rasa tak lalu. Terasa ingin ke klinik namun difikirkan semula kalau pergi dan dapat antibiotik pun Fuzza memang jenis tak suka nak makan. So hati ini kata takpelah, kita tunggu dulu. Kalau esok masih tak ok baru nak ajak husban pergi ke klinik.
Berada dirumah Fuzza cuba amalkan beberapa perkara seperti berikut dengan harapan tak mahu ke klinik dan semoga sakit tekak ini hilang terus. Antara yg Fuzza amalkan semalam ialah:

1. Minum air madu suam. Yang ini dapat melegakan sedikit bila lalu di anak tekak.

2. Amalkan 2 biji Sustained Release Vitamin C

3. Amalkan 1 sachet Nutriferon

4. Dan akhir sekali Fuzza naikkan dosage Garlic, 2biji dimakan 2 kali (pagi dan malam)

Alhamdulillah, bangun pagi tadi rasa sakit tekak dah hilang. Kenapa kali ini Fuzza tekankan mengambil dosage Garlic yang lebih? Ini kerana Garlic adalah antibiotik semulajadi dan selamat utk kegunaan jangka panjang. Dengan pengambilan garlic ini dapat meningkat sistem imun dan melawan penyakit berjangkit seperti sakit tekak ini.

Bagi anda yang tidak mempunyai Garlic Tablet ini dirumah, tidak mengapa. Anda boleh mengambil 4 ulas bawang putih mentah yang dicincang, diketuk atau ditumbuk. Hanya dengan makan cara ini sahaja anda dapat mengekalkan khasiat dan manfaat Allicin Aktif yg terdapat dalam bawang putih.

JANGAN MASAK BAWANG PUTIH !!


Khasiat allicin dalam bawang putih akan hilang pabila ia dimasak. Tapi tak ramai yang sanggup nak makan bawang putih mentah kan??

Saya pun sama. Memang tak sanggup nak telan bawang putih mentah macam tu ja. So, salah satu alternatif yang boleh diambil adalah Garlic Tablet ini yang dijamin dari bawang putih segar yang ditanam secara organik lagi.

Kelebihan Garlic Shaklee  • Kelebihan bawang putih garlic shaklee ini adalah ia ditanam secara organik dan 100% tanpa racun perosak.
  • Pembuatan Garlic Complex Shaklee dilakukan pada suhu bilik untuk mengekalkan paras allicin 100% tanpa kerosakan (tidak semua garlic yang dijual di pasaran mengekalkan allicin ini).
  • Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic - bau garlic dikawal.
  • Perisa semujadi dari Spearmint dan Rosemary.
  • Mengandungi Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan garlic ke tubuh badan
  • Setiap 2 tablet bersamaan dengan 1000mg garlic iaitu bersamaan dengan 2 ulas bawang putih segar.
  • Ia merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan berkesan.


Untuk tempahan boleh whatsapp Fuzza di 017-6961509 . Semoga ianya bermanfaat buat anda dan keluarga.

Kongsikan kebahagian, kongsikan kebaikan!!!
________________________________________________________________
Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info: 

Hubungi Fuzza Nisa 
Tel/Sms/Whatsapp: 017-6961509 
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/mummysayf
No comments:

Post a Comment