KENAPA IBU HAMIL DAN MENYUSU PERLUKAN KALSIUM?


Berapa ramai di antara kita yang benar-benar konsisten dan istiqamah mengambil 2 gelas susu setiap hari untuk keperluan kalsium seharian? Hampir 90% daripada kita tidak dapat khasiat secukupnya daripada pemakanan apatah lagi apabila kita tidak mengamalkan diet yang seimbang. Apa yang boleh ibu lakukan ialah mengamalkan vitamin atau supplemen tambahan dalam diet harian anda.

Kenapa keperluan kalsium adalah sangat penting dan crucial semasa mengandung dan menyusukan bayi? Semasa hamil, ibu memerlukan kalsium yang lebih untuk menyokong pertumbuhan bayi di dalam kandungan terutama semasa tulang-tulangnya sedang terbentuk. Oleh itu ibu hamil disarankan mengambil kalsium bagi mengelakkan ibu mengalami masalah kekurangan kalsium dan kerapuhan tulang dan gigi.

Ibu menyusu juga memerlukan 1000mg kalsium setiap hari bukan sahaja untuk mengekalkan kalsium simpanan hari tua tidak diusik tetapi juga bagi mereka yang merasakan keletihan, kelesuan, penat-penat badan dan kejang kaki. 

Untuk memastikan kalsium mudah diserap, ia perlulah diambil bersama dengan Vitamin D. OsteMatrix Shaklee juga mengandungi Vitamin D!!! 

SHAKLEE OSTEMATRIX
Ostematrix adalah gabungan Kalsium, Magnesium, Vitamin D dan mineral-mineral lain seperti Boron dan sebagainya bagi membina matriks tulang yang kuat. Kenapa anda harus memilih OsteMatrix? Kerana badan kita bukan saja perlukan tulang yang kuat, tapi MATRIKS tulang yang kuat umpama sebuah bangunan yang berdiri teguh.


Kalsium akan membina tulang sahaja, jadi kita perlukan mineral-mineral lain seperti Boron tadi untuk membina 'simen' yang menyambung tulang-tulang kalsium tadi.


Ostematrix, item wajib keluarga anda =)


- Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. - 

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info:

Hubungi Fuzza Nisa
Tel/Sms/Whatsapp: 017-6961509
Email: sayfuzanwar@hotmail.com
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/mummysayf

No comments:

Post a Comment