SENDI SIHAT BERSAMA ADVANCED JOINT HEALTH TABLETGood morning to all dearie mummysayf =)....yesterday masa mummysayf pergi pasar, adalah seorang makcik ni mengadu sendi-sendi kakinya sakit. Dari pergerakannya pun sudah boleh kelihatan sakitnya. Sedih rasanya....makcik pun belum  kelihatan agak berusia, mungkin dalam awal 50-an. So post pagi ini mummysayf nak buat ingatan untuk diri sendiri dan juga rakan-rakan lain betapa pentingnya kita menjaga kesihatan sendi dan kesihatan menyeluruh badan supaya diusia tua pergerakan kita tidak akan terbatas....insyaAllah. tq sis Farhah for sharing this...=)

Sendi terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair sinovia (merupakan bendalir yg melicinkan sendi-sendi) di mana ia bertindak memberikan keselesaan antara tulang-tulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal. Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang temulang yg memberi sokongan dan membantu anda bergerak.

FUNGSI SENDI YANG SIHAT


Tulang Rawan:
* Bertindak sebagai kusyen, sebagai pelindung terhadap sendi
* Membenarkan tualng-tulang untuk geluncuran atas satu sama lain

Bendalir Sinovia:


* Sebagai pelincir dalam sendi
*Memberi khasiat kepada tulang rawan

Tendon:
*Struktur berserat yang menghubungkan otot pd struktur tulang

Ligamen:
* Serat yang fleksibel yang mengikat tulang bersama

KESAN SENDI YANG TIDAK SIHAT


Sendi yang tidak sihat akan menyebabkan ARTHRITIS, SELIUH & TENDINITIS

ARTHRITIS merupakan keradangan apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif dan menyebabkan  bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir. Ia juga disebabkan oleh kemerosotan tulang rawan yang menjadi penyebab kepada kesakitan apabila tulang-tulang geser antara satu sma lain.

Cara Rawatan: Minyak ikan atau herba seperti Boswellia dan jugak Glukosamine membantu merawat ARTHRITIS

SELIUH  merupakan kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi. Apabila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.

TENDINITIS merupakan keradangan, kegatalan dan bengkak pada tendon. Tendon akan hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan.


SIMPTOM SENDI TIDAK SIHAT
** Ketegangan
** Lenguh
** Bengkak
** Kesakitan
** Berkeriut atau bunyi klik bisingBagaimana ADVANCED JOINT HEALTH TABLET membantu mengekalkan tulang rawan yang sihat????
ADVANCED JOINT HEALTH TABLET memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara:

1) EKSTRAK BOSWELLIAMenyokong keselesaan sendi
2) VITAMIN C, ZINC, TEMBAGA & MANGAN Memelihara tisu penyambung yang sihat
3) EKSTRAK JAGUNGMeningkatkan kesan kusyen

Jadi apa tunggu lagi????Dapatkan sekarang dan hadiahkan kepada yang TERSAYANG..sesuai utk semua lapisan...INDIVIDU YANG AKTIF, ORANG2 TUA & WANITA SUPERMOM

Anda mungkin juga meminati:
- AJHT untuk Keselesaan Sendi
- Cegah Hilang Upaya akibat Artritis 
- Ekstrak Boswellia dan AJHT- Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. - 

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan/info: 

Hubungi Fuzza Nisa 
Tel/Sms/Whatsapp: 017-6961509 
Email: sayfuzanwar@hotmail.com 
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/mummysayf

No comments:

Post a Comment