Panduan Memilih Kolagen yang Baik

Salam sayang semua...today mummysayf excited sangat...nak tahu kenapa? Dua minggu lepas, salah seorang customer mummysayf beli and try Shaklee Collagen Powder. After 2 weeks bila dia nak restok, jumpa balik mukanya dah semakin flowlesss!! yuhuuu.....walaupun masih ada jerawat sikit-sikit tapi it is much much better than the last two weeks when I saw her....happy sangat!!! tak sabar mummysayf nak tengok perubahan after a month she consume Shaklee Collagen Powder ni...=) 
Shaklee Collagen Powder the best!!
Dalam bulan kita sibuk berkolagen ni, mummysayf nak share tips memilih kolagen yang selamat dan baik. Semestinya kita mahukan yang terbaik untuk diri kita..." kerana dirimu begitu berharga "...cheewwaah!! Jom baca antara tips yang penting memilih kolagen yang baik.

Tips Memilih Kolagen yang Baik

1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan atau cecair daripada disuntik. Ini memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapam ke dalam tubuh. 

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size membantu penyerapan yang baik kerana size ini paling optimum diserap sel. Maka setiap kolagen yang diambil, 100% diserap dan memberi kesan yang lebih cepat.

3. Pastikan kolagen anda mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.

4. Pastikan kolagen anda mempunyai elemen Vitamin B Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri.

5. Kolagen yang anda ambil mempunyai kandungan glucosamine untuk kesihatan sendi.

6. Pastikan kolagen anda mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

7. Pastikan kolagen anda mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelembapan yang berpanjangan.

8. Pastikan ia selamat dan tidak bertoksin!!

Shaklee Collagen Powder memenuhi kriteria pemilihan kolagen yang baik dan selamat. So, apa tunggu lagi??   Jom grab this opportunity amalkan Shaklee Collagen Powder anda hari ini !!!

Shaklee Collagen Powder

-Produk ini bukan bertujuan merawat, mendiagnos, menyembuh atau mencegah seberang jenis penyakit-

*Sumber

Interested?

Fuzza Nisa
Tel/Sms/Whatsapp: 017-6961509
Visit and like us on FB: https://www.facebook.com/mummysayf

No comments:

Post a Comment